עוגיות

תצורת האפיה הכי מוצלחת בעיני היא עוגית. קטנה, חמודה, מספקת ובעיקר – מדויקת.
אני אוהבת לאפות עוגיות, יש בהן משהו תרפיוטי ומזכך. עוד ועוד מגשים של עוגיות בצורות ובמרקמים שונים שממלאות את הבית בריחות. קופסאות שמשונעות אל בית זה או אחר מלאות כלטוב.

בזכות תמצית השקדים המרים שהגיעה מוינה לא מזמן ובזכות חברה אחרת שמפליאה להכין מרציפן מצרי, נזכרתי באמרטי המושלמות, קטנות, מרירות-מתוקות ממש כמו החיים אך כלל לא קלישאיות כמוהם.

ככה זה הולך –

200 ג' שקדים מולבנים

כמה טיפות תמצית שקדים מרים (לא יודעת כמה, שווה לטעום את המסה ןלראות מה המרירות החביבה עליכם ואם בכלל)

1 כוס סוכר דק

2 חלבונים

להקציף קצף יציב מאד מהחלבונים ומחצית מכמות הסוכר

לטחון בפודפרוססור היטב-היטב את השקדים עם המחצית השניה של הסוכר

לקפל יחד בעדינות

לזלף עוגיות קטנות או ליצור כאלה בכפית, לאבק באבקת סוכר ולתת להן לעמוד משהו כמו שעה

לאפות ב180 10-15 דקות

הן נהדרות בתור בסיס למוס או לטרייפל מטורלל. המרירות העדינה משתלבת בכל מתיקות למשהו נפלא באמת. אם אין תמצית שקדים מרים ומוצאים שקדים מרים אמיתיים (אמורים להיות בסביבות פסח, ומי שיגלגל כאלה לפתחי יזכה במאפה מושלם כזה או אחר), אפשר להחליף 50ג' שקדים באלה המרים.

 

שיר לשבת העשרים ותשעה במרס, הקול של אליזבת פרייזר מזמין להאזין לו שבורת לב אך דקורטיבית. לבושה בשמלה קלילה אולי ורודה, בלרינות ניוד ושיער אסוף לגולגול מבולגן. תוך כדי טבילת עוגית באמריקנו הקטן והמריר ותוך בהיה מחלון רנדומלי אל נוף רנדומלי.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: